Slavnost Krista Krále 2015

10.12.2015 21:06

  Cestou k pochopení dnešní slavnosti je první čtení z knihy proroka Daniela:
  "Byla mu dána moc, sláva a království a sloužily mu všechny národy, kmeny i jazyky: jeho moc je moc věčná, a ta nepřestane, jeho království nebude zničeno."
  Pán Ježíš je Králem nebe i země. Jeho Království je na zemi již duchovně přítomné, plně bude zjeveno při Kristově druhém příchodu.
  Ježíšovo Království stojí proti království satana, které bude definitivně zničeno při druhém Ježíšově příchodu na zem.
  Tuto slavnost zavedl papež Pius XI. v roce 1925. S touto slavností papež také spojil každoroční zasvěcení lidstva Božskému Srdci Páně. Toto zasvěcení se dnes v mnoha kostelích už nekoná. Že by dnes lidstvo nepotřebovalo Boží požehnání a ochranu?
  Pán Ježíš před Pilátem vyznal:
  "Ano, já jsem král. Já jsem se proto narodil a proto jsem přišel na svět, abych vydal svědectví pravdě."
  Pán Ježíš nám přinesl pravdu o Bohu. Díky němu věříme v jednoho Boha ve třech Osobách. Nebude už žádné jiné veřejné zjevení, než zjevení Ježíše Krista. Bůh zjevil svou pravdu o sobě jen v judaismu a plně v křesťanství.
  Pán Ježíš přinesl pravdu o člověku. Člověk je Boží obraz, smyslem jeho života je poznat a milovat Boha. Jeho posledním cílem je nebe.
  Kristus je svrchovaný vládce. Abychom vstoupili do jeho Království, musíme se pro něho rozhodnout. Víra, křest a život podle víry nás přivádějí do Kristova království.
  Pán Ježíš má především kralovat v našich srdcích. Království Kristovo se nesnese s královstvím temnot. Křesťan se proto musí vyhýbat všemu, co není Boží: okultismu, léčitelům, vlivu hnutí New Age, které neuznává Krista jako jediného Spasitele světa, dnes zastoupené např. knihami Lorny Byrneové.
  Pán Ježíš kraluje v Církvi, která je zárodkem Božího království na zemi. Má kralovat i v křesťanských rodinách, které jsou domácí církví.
  V adoraci Nejsvětější Svátosti Oltářní můžeme obnovit nejen zasvěcení lidstva Božskému Srdci, ale můžeme obnovit své vlastní zasvěcení, zasvěcení našich rodin a farností. Můžeme se zříci všeho, co není z Ducha Svatého, co nás chce odvést od Krista Krále. Jen Kristu chceme patřit - nyní i navěky.